Hervay Ügyvédi Iroda - Kreatív jogi megoldások minden helyzetre

~ Kreatív jogi megoldások minden helyzetre ~

Kérjen konzultációs időpontot! +36 30 914 18 91

kedd, 27 május 2014 00:00

Perek tucatjára számít a Miniszterelnökség

Az offshore cégeknek kifizetett uniós pénzeket visszaköveteli az érintett cégektől a kormány. A szabálytalansági eljárás a legtöbb esetben már elindult, mielőtt azonban a határozatok jogerőre emelkednek, a vállalkozásoknak lehetőségük van arra, hogy tisztázzák magukat.

Perek tucatjára számít a Miniszterelnökség amiatt, hogy az offshore cégeknek kifizetett uniós pénzeket visszaköveteli az érintett cégektől a kormány - írja szombati cikkében a Magyar Nemzet. A listára 276 vállalkozás került fel, s még körülbelül kétezernél folyik vizsgálat. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a lapnak azt mondta, akár a bíróság előtt is meg tudják védeni igazukat.

Bár az a szabályozás, amely szerint átláthatatlan cégek sem nemzeti, sem európai uniós támogatásban nem részesülhetnek, csak 2012 óta él, a helyettes államtitkár szerint a korábban kötött támogatási szerződéseknél is visszakövetelhető a kifizetett összeg.

A szabálytalansági eljárás a legtöbb esetben már elindult, mielőtt azonban a határozatok jogerőre emelkednek, a vállalkozásoknak lehetőségük van arra, hogy tisztázzák magukat. Ha nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani az igazukat, a kormány visszaköveteli a korábban kifizetett összeget. Abban az esetben, ha a cég önként nem utalja vissza a támogatást, a kormány automatikusan lehívja a támogatási szerződések alapján félretett biztosítékot - írja az újság.

Szerző: Dr. Hervay Viktória, Ügyvéd

Jelentős tapasztalatom van a polgári jog, a gazdasági jog, valamint a közigazgatási jog területének legkülönbözőbb szegmenseiben is. 2010-ben nyitottam meg saját irodámat, hogy hivatásomat egyéni ügyvédként folytassam tovább. Tudjon meg rólam többet »